Láma Ole Nydahl

Félelem nélküli halál

Tanácsok életünk döntő pillanatához

Láma Ole Nydahl

Buy the book a könyvet a Jaffa.hu vagy a Bookline.hu weboldalon.

Sajtókapcsolat
Amennyiben szeretne többet megtudni a könyvről vagy a könyvbemutatóról, keresse a kiadót:

  • Jaffa Kiadó
  • Megyeri Zsuzsa Dóra
  • (+36 1) 301-0894
  • info@jaffa.hu

Ha általánosabb, buddhizmussal kapcsolatos kérdése van:

Nagyfelbontású képek

Láma Ole Nydahl Láma Ole Nydahl a kurzuson A 16. Karmapa Olé és Hannah társaságában Ole and Hannah
Letöltés (5.4MB)
Láma Ole Nydahl
Letöltés (11MB)
Láma Ole több mint 4000 embernek ad tanítást az Európa Centrumban, a németországi Immenstadtban.
Letöltés (6.3MB)
Ole és Hannah tanítójukkal a 16. Karmapával, Rangdzsung Rigpe Dordzséval
Letöltés (1.2MB)
Lama Ole a feleségével, Hannah-val

Sajtómegjelenések

Háttérinformációk

1969-ben Láma Ole Nydahl és felesége, Hannah a 16. Gyalva Karmapa első nyugati tanítványai lettek, akit a mai napig a huszadik század egyik legfontosabb buddhista tanítójának tartanak.

Miután 1972-ben befejezték a 16. Karmapa által felügyelt többéves intenzív meditációs képzésüket és buddhista filozófiai tanulmányaikat, Karmapa kívánságát teljesítve visszatértek Európába, hogy hozzáférhetővé tegyék a buddhista tanításokat a Nyugat számára.

Láma Ole Nydahl Gyémánt Út buddhista szervezete, amelyet a 16. Karmapa kívánságának megfelelően alapított, 44 országban, több mint 600 központjával a világ legnagyobb világi buddhista szervezeteinek egyike. E központoknak jelenleg a 17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse a szellemi vezetőjük.

Láma Ole a tibeti buddhizmus karma kagyü vonalának felhatalmazott lámája, valamint a phova (vagy Tudatos Halál)-átadás hiteles tanítója, egyike a kevés kiváló phovatanítóknak. Napjainkig világszerte több mint 90 000 embernek tanította meg a phova módszerét.

Könyveit eddig húsz nyelvre fordították le. Előző műve, a Könyv a szerelemről: Gyakorlati tanácsok a boldog párkapcsolathoz, a kiadás napján első helyezést ért el az Amazon „Buddhizmus és filozófia” kategóriájában, második helyezést a „Szerelem és romantika”, és huszonharmadik helyet a teljes bestsellerlistán.

Legújabb könyve, a Félelem nélküli halál: Tanácsok életünk döntő pillanatához, 2014. március 17-én jelenik meg a Jaffa kiadó gondozásában.

A kérdésre, hogy miért írta a könyvet, Láma Ole ezt válaszolja:

„Világunkban a tibeti buddhizmus óriási mennyiségű, egyedülálló tudással rendelkezik e téren. Bámulatos betekintést kínál a halál folyamatába, és elmagyarázza, hogy mi történik azután: egyrészt akkor, amikor a tudat megemészti az elraktározott benyomásokat, másrészt pedig akkor, amikor újra emberi testet ölt, vagy esetleg más létformákba születik meg. Habár a kereszténységben is hét hetet számítanak a húsvét előtti böjt idejére, azonban a Gyémánt Út buddhizmus még azt is elmagyarázza, milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le ilyenkor, és útmutatásokat ad arra vonatkozóan, hogyan juttathatjuk el a lényeket a lehető legjobb újraszületésekbe.”